Virtual Classrooms? Jo Cook laat haar licht fel schijnen.

 

De site en blog van ‘Lightbulb Moment’ van Jo Cook & Co.  al bezocht? Tijdens de L&D Talks 2020 slaagde Jo er alweer als geen ander in om het aspect ‘body language’ in virtual classrooms te benaderen op een steeds weer inspirerende, geruststellende en zeer praktische manier. Welk aspect Jo ook specifiek uitlicht, steeds krijgt de deelnemer logische connecties voorgeschoteld met een  groter geheel: een praktische en degelijke visie op wat mogelijk is in de virtuele wereld alsook een klare kijk op beschikbare tools. Na een sessie met Jo bestaat zeker de kans dat je anders kijkt naar tools als Zoom, Teams, e.a. Met als gevolg dat je actief op haar site en blog zoveel mogelijk wil lezen, horen en zien: virtual design, facilitatie tips, werken met producers … én je vrijblijvend lid kan worden van haar ‘Open Community’!

 

 

Jo Cook toont aan dat een virtuele sessie vaak zelfs meer beklijvend kan zijn dan een klassieke opstelling. Ook op de L&D Talks 2020: vertrekkend vanuit het uitdagende aspect lichaamstaal in de virtuele wereld nam ze ons mee op een verlichtende ontdekkingstocht: de challenges in hedendaagse communicatie, succesvolle en minder goede ervaringen in het faciliteren van virtuele sessies, hoe mensen betrekken door elkaar te ‘zien’, persoonlijkheid tonen door middel van digitale lichaamstaal, emoties en menselijkheid als bepalende factor voor engagement vanop afstand.

Jo Cook is een toonbeeld van openheid in de wereld van L&D. Ze deelt naar hartenlust niet alleen haar kennis en ervaringen, ze deelt ook haar enorm uitgebreid netwerk als een open boek voor  iedereen die (mee) het licht wil laten schijnen op leren in de digitale wereld: Karen Hyder, Donald Clark, links met en naar edX, …

Waarom vandaag niet starten met haar te volgen op Twitter? Check @LightbulbJo en ontdek haar vrije goudmijn aan kennis en ervaring die ze op een ontwapenende en eerlijke manier deelt met de wereld. Vergeet ook haar free resources en blog niet!

Was je er niet bij op de L&D Talks 2020?

Blijft het tot op vandaag wat duister als je kijkt naar en nadenkt over webinars en virtual classrooms?  Start je computer, Jo Cook is daar! Je zal verstelt staan hoeveel mooi en warm licht er kan schijnen op virtual classrooms.

Starten met live online leren? Virtuele sessies afleveren? Webinar training en services? Als je twijfelt, jezelf als beginner beschouwt, te weinig goed zicht erop hebt, dit alles nog steeds een donkere kamer is of gewoon honger hebt naar meer inspiratie,… Ga eens vrijblijvend langs bij Jo. Zij heeft voor mij alvast het licht doen schijnen in deze disruptieve tijden. Ik ben alvast fan!

 


Reacties